Bazyliowe spaghetti z brokułami i edamame

Dziś jemy zielone, ale w roli głównej nie występuje szpinak, lecz bazylia 😊

Mój przepis wymagał pozbawienia pieknej bazylii purpurowej niemal wszystkich liści.

Zmiksowałam je na pesto z:

☘2 łyżkami oliwy z oliwek

☘2 łyżkami płatków drożdżowych

☘1 łyżką czosnku

☘garścią orzechów pinii

☘solą do smaku

Na patelni podsmażyłam:

☘brokuły (200 g z paczki)

☘1/2 szklanki edamame

☘1 łyżkę sosu sojowego

Wymieszałam wszystko z ugotowanym wcześniej makaronem i już 😊 Miła odmiana po czerwonym sosie do spaghetti, który jemy bardzo często.

Jeśli potrzebujecie motywacji i inspiracji do zdrowszego trybu życia, dołączcie do mnie i zaobserwujcie @brokulowo.official na Instagramie 😊