A co powiecie na złociste boczniaki z cebulką i mnóstwem przypraw? Zapach w domu był po prostu obłędny
Poniżej bardzo prosty przepis.
Wystarczy podsmażyć na odrobinie oleju:
1/2 tacki boczniaków pokrojonych w paski
1/2 sporej cebuli pokrojonej w piórka
1/2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki czosnku
1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
1/3 łyżeczki tymianku
1 łyżeczkę sosu sojowego
Smażyć, aż boczniaki zmiękną. W razie konieczności podlać odrobiną wody, żeby nie przywierały do patelni. Następnie przykryć i smażyć jeszcze 3-4 minuty, wtedy powinny ładnie się zarumienić
Podawać z ogórkiem kiszonym, kiełkami i pieczywem pełnoziarnistym
Taka porcja wykarmi 2 osoby.
Zaobserwujcie @brokulowo.official na Instagramie, żeby być na bieżąco Chcemy pokazać wszystkim, że zdrowy styl życia nie jest trudny!