Wczoraj wieczorem, gdy leżałam już w łóżku, naszła mnie myśl “A co, jeśli posmażyłabym kurki ze szparagami???” Autentycznie, mam takie wieczorne przemyślenio-natchnienia 😂🤣😅
Sezon na kurki co prawda już minął, ale od czego są mrożonki! 😃 A szparagi można kupić w słoiku 👍
Wystarczy więc podsmażyć:
☘jedną dużą cebulę
☘500 g mrożonych kurek
☘białe szparagi ze słoika
☘3 łyżki suszonych pomidorów w oleju (w paskach)
☘2 łyżki suszonej natki pietruszki
☘1 łyżkę czosnku
☘2 łyżki płatków drożdżowych
☘1 łyżeczkę pieprzu cytrynowego
☘sól do smaku
☘1/2 szklanki mleczka kokosowego pełnotłustego
Ugotować 400 g makaronu (najlepiej grube wstążki). Wymieszać na patelni z pozostałymi składnikami i podsmażać jeszcze 5 min.
Proste? Proste. A jakie dobre! 😃😃😃
Jedzmy więcej roślin! Koniecznie wypróbujcie ten przepis 😍
Jeśli potrzebujecie motywacji i inspiracji do zdrowszego trybu życia, dołączcie do mnie i zaobserwujcie @brokulowo.official na Instagramie 😊