Quiche zawsze dobra, nie tylko na Święta. Zamiast jajek i śmietany w mojej jest masa z tofu 😊
Wystarczy zmiksować:
- 🎄400 g tofu naturalnego
🎄1/4 szklanki niesłodzonego mleka sojowego
🎄3 kopiaste łyżki płatków drożdżowych
🎄1 łyżkę sosu sojowego
🎄1 łyżkę natki pietruszki
🎄1 duży ząbek czosnku
🎄sól do smaku
Tak przygotowaną masą zalewamy podsmażone warzywa rozłożone na wcześniej podpieczonym cieście francuskim. Pieczemy ok. 30 min w 190 stopniach.
Co do warzyw, to podsmażyłam:
- 🎄białą cześć pora
🎄2 duże pieczarki
🎄4 grzyby shiitake
🎄2 łyżki suszonych pomidorów z oleju
🎄100 g szpinaku
🎄5 białych szparagów ze słoika
🎄1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
🎄sól do smaku
A podałam oczywiście z górą zielonolistnych 👍👍👍
Koniecznie wypróbujcie ten przepis, jest pycha 😀
Zaobserwujcie @brokulowo.official na Instagramie, żeby być na bieżąco 😊 Chcemy pokazać wszystkim, że zdrowy styl życia nie jest trudny!