Quiche z masą z tofu

Quiche zawsze dobra, nie tylko na Święta. Zamiast jajek i śmietany w mojej jest masa z tofu 😊

Wystarczy zmiksować:

  • 🎄400 g tofu naturalnego
    🎄1/4 szklanki niesłodzonego mleka sojowego
    🎄3 kopiaste łyżki płatków drożdżowych
    🎄1 łyżkę sosu sojowego
    🎄1 łyżkę natki pietruszki
    🎄1 duży ząbek czosnku
    🎄sól do smaku

Tak przygotowaną masą zalewamy podsmażone warzywa rozłożone na wcześniej podpieczonym cieście francuskim. Pieczemy ok. 30 min w 190 stopniach.
Co do warzyw, to podsmażyłam:

  • 🎄białą cześć pora
    🎄2 duże pieczarki
    🎄4 grzyby shiitake
    🎄2 łyżki suszonych pomidorów z oleju
    🎄100 g szpinaku
    🎄5 białych szparagów ze słoika
    🎄1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    🎄sól do smaku

A podałam oczywiście z górą zielonolistnych 👍👍👍

Koniecznie wypróbujcie ten przepis, jest pycha 😀

Zaobserwujcie @brokulowo.official na Instagramie, żeby być na bieżąco 😊 Chcemy pokazać wszystkim, że zdrowy styl życia nie jest trudny!