“Śmietanka” z nerkowców

Jakoś tak zimno mi ostatnio i chciałam rozgrzać się pożywnym sosem do makaronu.

Zrobiłam więc sobie gęstą “śmietankę” z nerkowców, którą dodałam do sosu pomidorowego 😃

Oto przepis!

Wystarczy zblendować:

  • 🌱1/2 szklanki nerkowców zalanych 30 min wcześniej wrzątkiem
  • 🌱duży ząbek czosnku
  • 🌱2 łyżki soku z cytryny
  • 🌱1/3 szklanki wody (może być ta z namaczania nerkowców)
  • 🌱odrobinę soli

Taką śmietankę możecie mieszać z rozmaitymi sosami, polać pizzę albo po wymieszaniu np. z koperkiem stosować jako dip do warzyw 👍👍👍

Zaobserwujcie @brokulowo.official na Instagramie, żeby być na bieżąco 😊 Chcemy pokazać wszystkim, że zdrowy styl życia nie jest trudny!