Jakoś tak zimno mi ostatnio i chciałam rozgrzać się pożywnym sosem do makaronu.
Zrobiłam więc sobie gęstą “śmietankę” z nerkowców, którą dodałam do sosu pomidorowego 😃
Oto przepis!
Wystarczy zblendować:
- 🌱1/2 szklanki nerkowców zalanych 30 min wcześniej wrzątkiem
- 🌱duży ząbek czosnku
- 🌱2 łyżki soku z cytryny
- 🌱1/3 szklanki wody (może być ta z namaczania nerkowców)
- 🌱odrobinę soli
Taką śmietankę możecie mieszać z rozmaitymi sosami, polać pizzę albo po wymieszaniu np. z koperkiem stosować jako dip do warzyw 👍👍👍
Zaobserwujcie @brokulowo.official na Instagramie, żeby być na bieżąco 😊 Chcemy pokazać wszystkim, że zdrowy styl życia nie jest trudny!