Słuchajcie, twarożek z nerkowców w wersji premium to jest to 😃 Do tej pory używałam tylko orzechów, ale teraz dodałam do przepisu jogurt sojowy (bez cukru!) i efekt jest niebiański. Twarożek jest lekki i puszysty, jak z reklamy 😍
☘3 garści nerkowców zalać wodą i zostawić w lodówce na noc
☘rano zmielić nerkowce z:
🍃3 czubatym łyżkami jogurtu sojowego – koniecznie bez cukru, przeczytajcie skład. W przeciwnym razie twarożek wyjdzie słodki 😨
🍃3 łyżkami soku z cytryny
🍃1 łyżką octu ryżowego
🍃szczyptą soli do smaku
☘Mielić, aż powstanie gładka, puszysta masa
☘Na koniec wymieszać z dwoma garściami pokrojonego szczypiorku (ogólnie dużo szczypiorku 😁)
Podawać z pieczywem i ulubionymi dodatkami – ja akurat miałam awokado, ale pomidory i kiełki sprawdzają się doskonale 👍