Twarożek z nerkowców

Ostatnio cały czas jedliśmy pasty fasolowe i hummus do pieczywa, więc postanowiłam zrobić coś innego 😃
I tak powstał „twarożek” z nerkowców ze szczypiorkiem 😍
Do tego przepisu będziecie potrzebować rozdrabniacza o wysokiej mocy. Porcja starcza na 2 osoby, do zjedzenia najlepiej od razu po przyrządzeniu.

  • 🌱pół szklanki nerkowców zalać wodą i zostawić na noc w lodówce
    🌱zmiksować odcedzone nerkowce na gładką masę z:
    🌱1 łyżką oleju rzepakowego
    🌱1 łyżką octu jabłkowego
    🌱2 łyżkami soku z cytryny
    🌱solą do smaku
    🌱1 łyżką pokrojonego szczypiorku
    🌱po zmiksowaniu na koniec wymieszać z kolejną łyżką szczypiorku

Podawać ze świeżym pieczywem, kiełkami, awokado, rzodkiewką, jak chcecie! 😄

Zaobserwujcie @brokulowo.official, żeby być na bieżąco 😊 Chcemy pokazać wszystkim, że zdrowy styl życia nie jest trudny!