Wegeburrito

Dobrze doprawione, pokruszone tofu w towarzystwie tych wszystkich dodatków smakuje fantastycznie!

Jeśli nie lubicie tofu albo nigdy go nie próbowaliście, to naprawdę polecam wam poniższe wegeburrito! Ostatnio po treningu miałam ochotę na konkretny posiłek, a ponieważ uzbierały mi się spore zapasy tofu i fasoli, zrobiłam co następuje 😉

Podsmażyłam:

1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka

1/3 żółtej papryki pokrojonej w niewielką kostkę

1 dużą pieczarką pokrojoną na niewielkie kawałki

Doprawiłam:

1 łyżką sosu sojowego

Następnie dodałam:

400 g pokruszonego twardego tofu

1,5 łyżeczki suszonego czosnku

1,5 łyżeczki słodkiej papryki

1 łyżeczkę suszonej natki pietruszki

½ łyżeczki pieprzu cytrynowego

1 łyżkę sosu sojowego

Na koniec dorzuciłam:

czerwoną fasolę z puszki

W miseczce rozgniotłam awokado i doprawiłam sokiem z limonki.

Rozsmarowałam awokado na lekko podgrzanej na patelni tortilli, dodałam farsz i skropiłam tabasco.

I powiem wam, że pyyyycha!!! ❤

Dobrze doprawione, pokruszone tofu w towarzystwie tych wszystkich dodatków smakuje fantastycznie!

A najlepsze jest to, że do farszu można dodać cokolwiek lubicie. Ja akurat użyłam tych składników, bo miałam je pod ręką. Przeważnie do awokado dodaję jeszcze kawałek pomidora, a do farszu wrzucam garść szpinaku baby. Zamiast czerwonej fasoli możecie użyć czarnej lub białej. Można też dodać kukurydzę. Spróbujcie koniecznie!